Сайтът ще бъде редовно подновяван, както с нови заглавия така и с прясна информация за болестта, касаеща както обучаващи се “HIV” позитивни хора така и всеки който иска да научи повече за този проблем. Наред с всичко ние възнамеряваме да позволим на цялото общество, независимо дали “HIV” позитивни или не да изпратят своите въпроси до нас. Всеки, който е с диагноза “HIV” , както неговото/нейното семейство се предполага, че имат много въпроси.
На тези въпроси ще намерите отговор тук.


Хората отговаряши за 
www.hiv.bg са индивиди участващи в “HIV” каузата в България. С любезното съдействие на “hivinfo” в Дания, “Pluss landsforeningen in Norway” в Норвегия, aidsmeds.com  , ние превеждаме части от информация и ги добавяме към нашия уебсайт. Ние сме благодарни на тяхната помощ.

За щастие има относително няколко регистрирани “HIV” позитивни индивиди в България. Въпреки това е нужно образование и информация. За нешастие е трудно за “HIV” позитивните българи да говорят свободно за своето заболяване, както и да придобият информация по този проблем. Днес предубедеността, игнорирането, дискриминацията и заблудата относно тази болест са широко разпространени в обществото. Следователно голям брой болни, предпочитат да замълчат с което се увеличава тяхната агония.


Понастоящем индивидите с диагноза “HIV” са главно хетеросексуални и бисексуални мъже и жени. Някой от случаите наброяват млади хора, главно наркомани използващи спринцовки, но преобладаващите нови случаи са регистрирани във възрастовата група 15-24 години. Според чуждестранните статистики драматичния скок на броя на “HIV” позитивните българи е просто въпрос на време. Голяма част от обществото изглежда че все още игнорира основните факти касаещи “HIV/СПИН”.

С новата лекарствена терапия, която често но не винаги предотвратява по-нататъшно развитие и причиняване на СПИН /крайната фаза на болестта/ почти, като че ли проблемът изчезва – дискусиите относно това замират.

Много хора изглежда вярват, че новата лекарствена терапия, която стартира през 1996 е решение за всеки проблем. За съжаление това не е така и дори днес хората по цял свят умират от СПИН.


Всеизвестно е, че хората не се тестват за антитела. Има много причини за това, включително игнорирането, небрежността и дори страха от дискриминация. За повечето хора е дори крайно невъзможно да са в риск от заболяване с “HIV”. Сексуалното поведение на хората варира много и във всяка група ще намерим безотговорни хора. Сред тях можем да открием “HIV” позитивни които не са били диагностицирани; те нямат никакви симптоми но са носители и може да предадат “HIV” на техните партньори години напред.

От опита на други страни знаем, че е необходим само един “HIV” позитивен наркоман, който употребява спринцовки заедно с други като него, за да причини широкоразпространена инфекция. Това е само въпрос на време.

Ако някой от твоите е или е бил “HIV” позитивен или ако ти самия си, бихме искали да чуем твоята история. Разкажи ни за своя опит в България и ние ще го добавим в нашия уебсайт. Свободен си да използваш какъвто пожелаеш псевдоним. Всичко, което споделиш с нас може да бъде запазено в тайна.

Радомир Богданов е автор на множество публикации в сайта, който се фокусира върху медицинската тематика. Той е един от водещите експерти в областта на медицината и има дългогодишен опит в изследване и практика на медицината. Радомир Богданов е автор на множество статии, които са публикувани в научни журнали и медицински книги. Той се занимава с изследване и проучване на различни медицински теми и клинични случаи, като дава предложения за най-добрите методи на лечение и профилактика.

Leave a comment